• Sicilië

Sicilië

Toen ik in Sicilië (in Erice) buren van verderop uit mijn straat tegen het lijf liep wist ik het zeker: half Maastricht en verre omstreken maakt plannen om naar Sicilië te gaan of is er al geweest.
Oorzaak: Ryanair is in het voorjaar van 2010 begonnen met vluchten vanaf Maastricht naar Sicilië. Altijd al eens gewild, en de luxe van je laten afzetten bij Maastricht-Aachen-Airport op 15km van huis maakt de drempel wel heel laag. De vlucht naar Sicilië duurt even lang als een enkele reis Maastricht-Utrecht.
Ryanair landt op Trapani, da's aan de west-kant van het eiland. Veel 'top-10'-oorden op Sicilië liggen meer naar het oosten. Je kunt natuurlijk blijven hangen aan de westkant, genoeg te zien om een korte week te blijven. Maar anderzijds, er loopt een goede autoweg-verbinding dwars over het eiland, en het is geen straf dat eind van een uur of 4 te moeten rijden.
Zelf ben ik met een auto dwars over de locale wegen gereden, dat duurt dan aanmerkelijk veel langer. Maar het idee was: deels het binnenland verkennen, deels verblijven aan zee in een toeristischere hoek. Zo gezegd, zo gedaan. Met mijn volwassen dochter en zoon ben ik 7 dagen op Sicilië geweest.