• Sicilië

Sicilië

Het dorp Corleone, waarnaar de Godfather genoemd is, mag je links laten liggen. Geen echte charme, en ik heb er een uur rondgereden op zoek naar een restaurant. Tipgever Ron is het navrant oneens met me, en vind me door de bot genomen sowieso te negatief over Sicilië. Over Corleone schrijft hij: 'Corleone overslaan? Wij vonden het fantastisch: het maffiamuseum, het politiebureau op het piazza Giovanni Falcone, Rocca Busambra. Ook de omgeving Corleone en haar kleinere dorpen is prachtig in het voorjaar'.

Ik citeer Ron nog eens: 'Het landschap is in het voorjaar sterk afwisselend: Ruig in het noorden terwijl je in de omgeving Marsala je in een Arabisch land waant. De omgeving Trapani met de zoutmolens is schitterend....Sicilie is een schitterend afwisselend eiland. De Siciliaan heeft eerbied en respect, en het echte Sicilie valt er echt wel te vinden!'. Ik moet er uiteraard nog eens terug, en dan wat langer dan 7 dagen... Schitterende foto's van Sicilië door Ron gemaakt vind je hier.

Een van de navrantste kenmerken van Sicilië is dat doordat in 1693 een grote aardbeving vooral het zuid-oosten in puin heeft gelegd heel veel herbouwd is in barokke stijl: boogjes, tirelantijntjes, versieringen, het maakt Sicilië qua architectuur uniek in Italië en misschien wel heel Zuid-Europa.