• Authentiek Palermo
  • Authentiek Palermo

Authentiek Palermo

Ik ben er zelf nog niet geweest, omdat ik dacht dat daar sowieso alleen maar stadse drukte te vinden zou zijn, maar volgens lezers van deze website is dat een vergissing: als er Ʃrgens op Siciliƫ nog authenticiteit te vinden is, dan is het wel in Palermo. "Een prachtige Siciliaanse stad die de echte Siciliaanse atmosfeer uitstraalt...."
Natuurlijk kun je in Palermo terecht voor belangwekkende antieke zaken, zoals bijvoorbeeld de Dom van Monreale. Maar ga er vooral heen voor echt Siciliaanse sferen, chaos, herrie, macabere Siciliaanse donkere mannenhoofden, de markt waar altijd wel een ruzie ontstaat tussen rivaliserende families. Het kan je overkomen dat 2 mannen elkaar met de vuisten bewerken en omstanders staan te applaudiseren.

Knusse kroegjes zijn er in overvloed vlakbij de kathedraal. De markt die overdag en 's avonds gewoon doorgaat is zeker de moeite waard om te bezoeken.
Ook de straten rondom de Opera zijn schitterend, ga ergens op een niet al te toeristisch terras zitten en ervaar de chaos van Palermo. 's Avonds heb je gegarandeerd hoofdpijn van alle geluiden.

Vervoertip: Wees niet stoer en denk dat je Palermo met de auto aan kunt: je komt er vrijwel zeker met blikschade vandaan. Koop buskaartjes bij kiosken, in de bus kun je niet betalen. Reken er overigens op dat de bus niet op tijd rijdt, dan valt het alleen maar mee....

met dank aan Ton